یا در ادامه مطلب دیدن فرمایید.=>
| نارگیل Coconut نام علمی Cocos nucifera | ||||||||||
| کلیات گیاه شناسی نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا کشت می شده است . در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوائی وجود دارد . مردم اقیانس آرام نارگیل را بعنوان یک غذای اصلی مصرف می کنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می برند . ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می گوید هر کس که درخت نارگیل می کارد برای خودش و برای بچه هایش ،لباس ،ظرف ،نوشابه ،غذا و خانه درست می کند . نارگیل معمولا از هندوراس ، پاناما و جمهوری دومینیکین به کانادا وارد می شود .مقدر بسیار کمی نارگیل در فلوریدا تولید می شود که به مصرف داخلی می رسد نارگیل درختی است که بطور قائم بالا می رود . ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد برگهای آن دراز و بطول 4 تا 5 متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است . طول برگچه ها حدود یک متر می باشد . رنگ ها سبز روشن است میوه نارگیل مانند خوشه ، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است . میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد . در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود . برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چکش آنرا بشکنید و ا گوشت داخل آن استفاده کنید . البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر ، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت بمدت نیمساعت قرار دهید تا نارگیل خود را بشکند . درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عد نارگیل می دهد . نارگیل هنگامیکه نارس است مقدر یبشتری شیر دردولی بتدریج میوه می رسد مقدرشیر آن کمتر می شود . برای خرید نارگیل همیشه میوه ای را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمنا آنرا تکان دهید که صدای شیر داخل آنرا بشنوئید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است . | ||||||||||
| ترکیبات شیمیایی: گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز می باشد . در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،لیزین ف تایروزین ،تریپتوفان ، پرولین ،لوسین و آلانین موجود است . در صد گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است انرژی 350 کالری آب 50 کالری پروتئین 3/5 گرم چربی 35 گرم مواد نشاسته ای 9 گرم کلسیم 12 میلی گرم پتاسیم 250 میلی گرم سدیم 25 میلی گرم فسفر 95 میلی گرم آهن 1/8 میلی گرم ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم ویتامین ب 2 0/02 میلی گرم ویتامین ب 3 0/5 میلی گرم ویتامین ث 3/2 میلی گرم همانطور که گفته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که بان شیر نارگیل گفته می شود . و در اکثر مورد منظور از شیر نترگیل شیر است که از گوش نارگیل گرفته می شود . شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مدر مقایسه کرد آب 65 گرم پروتئین 3/2 گرم چربی 25 گرم مواد نشاسته ای 5 گرم کلسیم 16 میلی گرم فسفر 100 میلی گرم آهن 1/5 میلی گرم ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم ویتامین ب 2 0/01 میلی گرم ویتامین ب 3 0/8 میلی گرم ویتامین ث 2 میلی گرم | ||||||||||
| خواص داروئی: گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است 1)نارگیل بدلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است 2)حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد 3)برای خوشبو کردن دهان مفید است 4)ضعف کبد را درمان می کند 5)برای برطرف کردن بواسیر مفید است 6)ادرار را زیاد می کند 7)درد مثانه را رفع می کند 8)زخم های بدن را مدا.ا می کند 9)کرم معده و روده ، مخصوصا رکم کدو را از بین می برد 10)برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است 11)ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است 12)ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است 13)دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است 14)برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید خواص شیر نارگیل 1-شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است 2-برای رفع اسهال خونی مفید است 3-برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید 4-شیر نارگیل ضد سم است 5-برای پائین آرودن تب مفید است 6-برای معالجه بیماریهای پوستی مفید است خواص روغن گوشت نارگیل روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل بدست می آید 1-برای معالجه بیماریهای پوستی بکار می رود 2-حافظه و هو ش را تقویت می کند 3-درد مثانه را رفع می کند 4-کرم کدو و رکمهای دیگر روده را دفع می کند 5-در درمان کمر درد موثر است 6-معالج بواسیر است 7-محرک نیروی جنسی است | ||||||||||
| طرز استفاده: به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید | ||||||||||
| مضرات : نارگیل دیر هضم است و در بدن خلط تولید می کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر اینگونه افراد باید آنرا با میوه های ترش ، لیمو و یا هندوانه بخورند . خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند . | ||||||||||
گیاه زوفا Hyssop نام علمی Hyssopus Officinalis |
| ||||||||||
کلیات گیاه شناسی زوفا درختچه ای است پایا با ساقه های منشعب که ارتفاع آن تا 60 سانتیمتر می رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،ترکیه و شوروی می روید . برگهای آن کوچک، خط در ، نوک تیز و سبزرنگ است که بسیار معطر می باشد .گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر می شود . |
| ||||||||||
ترکیبات شیمیایی: برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می باشد . ماده ای شیمیایی که در آن وجود دارد بنام هیسوپین معروف است . در زوفا همچنین حدود ی درصد اسانس وجود دارد . |
| ||||||||||
خواص داروئی:
زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است 1)سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می کند . 2)نرم کننده سینه است 3)خلط آور است 4)معده را تقویت می کند 5)نفخ شکم را برطرف می کند 6)ادرار آور است 7)داروی مفیدی برای مداوای آسم است 8)اشتها را زیاد می کند 9)برای رفع کم خونی مفید است 10)افسردگی را برطرف می کند 11)برای درمان صرع مفید است 12)برای التیام زخم برگهای زوفا را له کرده و روی زخم بگذارید 13)برای درمان تب خال مفید است و کسانیکه تب خال می زنند باید از دم کرده زوفا استفاده کنند . 14)در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می کردند . 15)درد شکستگی را می توان با کمپرس زوفا آرام کرد. |
| ||||||||||
طرز استفاده: دم کرده : مقدر 0 5گرم برگ وشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 15 دقیقه دم کنید . مقدر مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است . جوشانده : مقدر 50 گرم برگ و سرشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آبجوش ودر کرده و بمدت نیمساعت بگذارید بآرامی بجوشد این جوشانده را برای کمپرس استفاده کنید . تنطور زوفا ک این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری کنید . مقدر مصرف آن5-10 قطره سه بار در روز مخلوط با آب است . |
| ||||||||||
مضرات : مصرف بیش از اندازه این گیاه برای کبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین درد بنبراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز کنند . |
| ||||||||||
| |||||||||||
| گیاه دم اسب Horsetail نام علمی Equisetum Arvense |
|
| ||||||||
| کلیات گیاه شناسی دم اسب گیاهی است که از 270 میلیون سال پیش در روی زمین وجود داشته است و بعنوان گیاه داروئی در اروپا و چین بکار رفته است . دم اسب چون دارای مقدر زیادی سیلیس می باشد بنامس یلیس Silica نیز معوف است . دم اسب دو نوع ساقه هوایی درد .ساقه ای که برنگ قرمز است و د راوائل بهار ظاهر می شود و دیگری ساقه نازا که برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد می کند و مصرف طبی درد . دم اسب در کشورهای اروپا ، آسیا و ارتفاعات هیمالیا و شمال ایران بطور خودرو می روید. |
| |||||||||
| ترکیبات شیمیایی: گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیک ، اسید لیوئیک ،اسید مالک ،اسید اگزالیک ، اکویس تونین ، اسید اکویس تیک ، دی متیل سولفون ، اکوتی نیک ، یک ماده تلخ ، یک ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای مقدرزیادی (در حدود 70%) سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد که دم اسب مقدر بسیار کمی طلا نیز درد . |
| |||||||||
| خواص داروئی: 1- برا ی رفع گلو درد و روم گلو جوشانده دم اسب را غرغره کنید . 2-کمپرس آن برای برطرف کردن دردهای آرتروز و روم مفاصل مفید است . 3-برای درمان التهاب چشم ،چشمان خود را با جوشانده دم اسب بشوئید . 4-ضرب خوردگی قسمت هیا بدن را با کمپرس دم اسب التیام دهید . |
| |||||||||
| طرز استفاده: دم کرده : یک قاشق مربا خوری از گیاه خشک را در یک لیوان آب جوش ریخته و برای مدت 10 دقیقه دم کنید . جوشانده : مقدر 100-80 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیمساعت بجوشد سپس آنرا صاف کرده و بمقدر یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید . شراب دم اسب : 30 گرم گیاه خشک را در یک لیتر شراب سفید ریخته و بمدت دو هفته بگذارید بماند البته هر روز آنرا تکان دهید پس از این مدت آنرا صاف کرده و در شیشه دربست نگهدری کنید . مقدر مصرف آن یک لیوان صیح ناشتا می باشد . و معمولا برای بند آوردن خونریزی استفاده می شود . از این شراب برای شستشوی زخم ها نیز می توان استفاده کرد . گرد دم اسب : گیاه خشک شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدر مصرف پودر یک گرم قبل زا هر غذا است . |
| |||||||||
| مضرات : این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف کنند مقدر مصرف زیاد آن ینز ممکن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود . |
| |||||||||
|
| ||||||||||
گردو WALNUT نام علمی Juglans regia | |||||||||||
کلیات گیاه شناسی گردو در ختی است زیبا وسایه افکن که بعنوان درخت زینتی بکار می رود . این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می یابد . گلهای نر و ماده روی یک پایه قرار دارند سنبله گلهای نر بصورت آویخته است ولی گلهای ماده آن بوضع قائم روی شاخه قرار درد . میوه گردو ، گرد و در دارون مغز قرار درد و در فاصله های پدره های نازکی قرار گرفته است . قشری که روی مغز گردو است سبز رنگ و کمی گوشتی می باشد درخت گردو هنگامیکه به سن بیست سالگی می رسد شروع به میوه دادن می کند و بلاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی درد . از تمام قسمتهای درخت گردو استفاده طبی به عمل می آید . | |||||||||||
ترکیبات شیمیایی: مغز گردو دارای چند اسید آلی ، مقدر کمی اسانس ، اگزالات آهک و ویتامینهای A,B,C,D,E می باشد . همچنین مغز گردو دارای مقدر کمی ( 12%) ارسنیک است . برگ درخت گردو دارای 3 درصد اینوژیت ، اسید الاژیک ، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقدری پارافین ، تانن ، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم ، پتاسیم ، منیزیوم ، باریوم و همچنین کاروتن است . پوسته گوشتدار میوه سبز گردو دارای امولسیون ، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک ، اسید مالیک ، فسفاتها و اگزالات کلسیم است . عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی درد . در صد گرم مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است آب 3/5 گرم پروتئین 14/8 گرم مواد چربی 65 گرم مواد نشاسته ای 13 گرم کلسیم 100 میلی گرم فسفر 380 میلی گرم آهن 3 میلی گرم سدیم 2 میلی گرم پتاسیم 50 میلی گرم ویتامین آ 30 واحد ویتامین ب 1 0/35 میلی گرم ویتامین ب 2 0/12 میلی گرم ویتامین ب 3 1 میلی گرم ویتامین ث 2 میلی گرم | |||||||||||
خواص داروئی: گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده می شد است روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و باسانی تند (اکسیده ) می شود. 1)گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است 2)گردو درمان کننده بیماریهای ریوی است 3)گردو مسکن دل پیچه است 4)اگر از گردو و عسل و مربا درست کنید برای اشخاص لاغر وتقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است. 5)مربای گردو ملین بوده و آپاندیس را تقویت می کند 6)خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند 7)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است 8)خوردن گردو برای تقویت جنسی مفید است 9)گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است 10)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت می کند 11)دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است 12)50 گرم برگ گردو را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت چند دققیه بجوشانید این جوشانده برای شست و شوی زخم ها و التیام انها بسیار مفید است . 13) دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است 14)جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است 15)شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آنرا از بین می برد 16)قسمت سبز و تازه میوه گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید رنگ قهو ه ای به مو می دهد . 17)برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد. 18)اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد 19)چون گردو دارای مس می باشد بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند | |||||||||||
طرز استفاده: گردوی تازه برنگ سفید با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فریزر نگاهدری کنید تا کهنه نشود . | |||||||||||
مضرات : گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اصراف کرد زیرا زیاده روی آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود . مخصوصا گردو برای گرم زماج ها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند . مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه می شود ور نگ آن زرد یا قهو ه ای و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود . | |||||||||||